Znanost kroz povijest : posljednji juriš prvog mlaznog aviona

Godina je 1945., Hitlerov „Drittes Reich“ je u rasulu, gubi se bitka za bitkom, savezničke trupe naviru sa istoka, zapada, sjevera i juga. Goriva više nema ni za najhitnije potrebe a kamoli za pokretanje oklopnih jedinica. Wehrmacht se pretvorio u vojsku djece i staraca. Hitler u svome bunkeru izdaje sulude naredbe o borbi do zadnje kapi krvi a visokopozicionirani nacisti smišljaju planove za bijeg iz Europe.

 

Za to vrijeme u bunkeru u Bavarskoj traje sastanak zadnjih preostalih pilota Luftwaffe-a. Ta mješavina prekaljenih pilotskih aseva i mladih, tek unovačenih fanatika, razmatra planove za svoj posljednji let. Naime, nacistička industrija im je u svom zadnjem dahu isporučila oružje koje bi, da je došlo koju godinu ranije, moglo preokrenuti tijek rata.
U podzemnim halama lociranim u unutrašnjosti planina, kako bi bile otporne na saveznička bombardiranja, pod vodstvom ministra industrije Alberta Speera, nacistička vojna mašinerija je proizvela prvi avion na mlazni pogon – Messerschmitt Me 262.

Nacistička podzemna postrojenja

Messerschmitt Me 262 tada je bio najbrži i najbolji vojni avion na svijetu. Zahvaljujući mlaznim motorima mogao je postići daleko veće brzine od bilo kojeg dotadašnjeg aviona i u bliskoj borbi mu nije bilo premca. Jedini nedostatak mu je bio što je bio proizveden u samo 30 primjeraka u situaciji kada je rat već odavno bio izgubljen.

Messerschmitt Me 262 u testoj fazi

Luftwaffe koji je na početku rata bio okosnica njemačke blitzkrieg strategije ratovanja i ulijevao strah u kosti saveznicima je sada bio u potpunom rasulu. Više nisu imali niti aviona, niti pilota a čak niti pista za polijetanje. Savezničke zračne snage su to obilato koristile za masovna bombardiranja njemačkih industrijskih i vojnih postrojenja. Jedino što im je ostalo je bio fanatizam rijetkih preživjelih, do smrti odanih pilota.

Savezničko bombardiranje Dresdena

Zadnji ostaci njemačke tajne službe Gestapo su presreli informaciju da će golemi saveznički konvoj od 1000 aviona biti prebačen iz baza u Francuskoj i Velikoj Britaniji u novo uspostavljenje baze na njemačkom teritoriju kako bi mogli pružiti zračnu podršku savezničkim trupama koje su se približavale Berlinu. Ta informacija je došla do preostalih fanatično odanih pilota Luftwaffe-a. Na krilima tog fanatizma je „posljednja eskadrila Luftwaffe-a“ odlučila krenuti u napad na konvoj, krenuti u posljedni juriš, znajuči da idu u gotovo sigurnu smrt.

Oznaka Luftwaffe postrojbi
Piloti su se uspjeli potajno prebaciti do podzemnog skloništa u kojemu su držani tek proizvedeni primjerci Messerschmitta Me 262 te uzletjeti sa improvizirane zemljane piste. S obzirom na nedostatak goriva avioni su imali goriva za jedva polovicu rezervoara svaki, a piloti su znali da čak i da nekim čudom prežive okršaj nemaju šanse za povratak na pistu s koje su uzletjeli. Nakon kraćeg leta na obzoru se pojavio konvoj savezničkih aviona i vođa „posljednje eskadrile“ je naradio da svih 30 mlaznih Messerschmitt Me 262 krene u napad na neprijateljsku silu od 1000 aviona.
Umjetnički prikaz posljednjeg juriša Luftwaffea

Saveznici su bili u potpunosti šokirani tako suludim i neočekivanim napadom, a kada su ušli u borbu sa njemačkim mlaznim avionima bili su šokirani njihovim mogućnostima i dominacijom koju su ostvarivali. Messerschmitt je radi svoje brzine i letnih karakteristika bio toliko dominantnan da ga je bilo teško srušiti čak i kad je bio višestruko nadjačan iz svih smjerova. Od 30 Messerschmitta koji su sudjelovali u zračnom okršaju, savezničke zračne snage su uspjele uništiti samo 4 dok su ostali izbačeni iz borbe radi prisilnog spuštanja aviona ili iskakanja pilota zbog nedostatka goriva.

Posljednim jurišem Luftwafe je saveznike šokirao mogučnostima koje su pružali mlazni avioni i natjerao ih da značajno ubrzaju razvoj svojih aviona. Nakon razvoja aviona na mlazni pogon uslijedio je razvoj svemirskih letjelica čiji motori su bili bazirani na konceptu mlaznih motora. Svi moderni avioni današnjice su proizašli iz koncepta mlaznog aviona Messerschmitt Me 262 te svoje postojanje u neku ruku duguju fanatizmu i hrabrosti pilota Luftwafea i njihovom posljednjem jurišu prvog mlaznog aviona.