VISOKI SUD U LONDONU ODLUČIO: IVICA TODORIĆ BIT ĆE IZRUČEN HRVATSKOJ!

Nakon današnjeg višesatnog ročišta na Visokom sudu u Londonu odlučeno je kako će Ivica Todorić biti izručen Hrvatskoj. Sudac Duncan Ouseley time je potvrdio prvostupanjsku presudu sutkinje Westminsterskog suda Emme Arbuthnot iz travnja ne prihvativši niti jedan argument da je Todorić žrtva političkog progona. Ouseley je potvrdio kako nema materijala prema kojima bi se Todoriću odobrio postupak žalbe.

Ivica Todorić bit će izručen u roku od 10ak dana. Taj rok može biti produljen samo u izvanrednim okolnostima, javlja N1.

Todorićeva odvjetnica Cherie Blair kratko je komentirala odluku o izručenju: “”Europski uhidbeni nalog je dizajniran kako bi osigurao da britanski sudovi poštuju odluku hrvatskih pravosudnih tijela. Slučaj se vraća u Hrvatsku”. Uz Blair, Todorića je branio još jedan poznati britanski odvjetnik, James Hines.

Ivica Todorić komentirao je:  “Ovo je za mene bio jedan osorni potez. Ostao sam u Londonu godinu dana i obavio sam sve svoje poslovne zadatke. Ostat ću još 25 dana. Malo sam razočaran, ovo me neće zaustaviti. Idem se dalje boriti.  Imam pravo na žalbu. Očekujem da ću na slobodi čekati izručenje. Vi ste svjedoci i sami znate je li ovo politički proces. Spreman sam na sve.” Kazao je i kako je jučer podnio kaznenu prijavu protiv premijera Andreja Plenkovića.

Za što bih ja bio osuđen?”, upitao se Todorić.

Odluku premijer nije htio komentirati: “Ne komentiram to već nekoliko mjeseci pa neću ni danas”, poručio je novinarima. Čelnik Mosta Božo Petrov za komentar je bio puno raspoloženiji: “Gospodin Todorić konačno će imati mogućnost otvoriti svoju crnu bilježnicu pa vidjeti koje su to političke elite njemu pomogle, koje su to političke elite zažmirile, znat će se tko je tko u Hrvatskoj. Šteta samo što on to sam ne želi napraviti.”

Ivica Todorić tako će po izručenju u Hrvatsku najvjerojatnije biti odmah odveden u istražni zatvor te će morati odgovarati hrvatskom pravosuđu na koji način je vođen Agrokor, kako je došlo do njegovog kraha, ali bit će i zanimljivo od njega čuti o dokazima, kako navodi, financijski i politički motiviranih napada na njega od strane političke elite u Hrvatskoj.

Mišljenja iznesena u objavljenim člancima i kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Cro Tribune
Podijeli objavu