REPREZENTATIVCI NEĆE NOVAC ZARAĐEN U RUSIJI DONIRATI DJECI HRVATSKE – HNS PORUČUJE: To je apsolutno bezvezna informacija!

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak u emisiji Otvoreno na HTV-u dematirao glasine je da će hrvatski reprezentativci donirati oko 25 000 000 eura koliko iznosi suma koju su zaradili osvajem srebra na Svjetskom prvenstvu u nogometu.

”Da vas pitam, što je s premijama? Pojavila se jučer informacija da će reprezentativci novac od premija dati za djecu Hrvatske. Je li to točno?” postavio je pitanje voditelj Otvorenog Damir Smrtić. 

Pacak je odgovorio: ”Sigurno da bih na nacionalnoj TV kući očekivao da imate dobre izvore… To je apsolutno bezvezna informacija, koja se putem društvenih mreža plasirala kao nešto što je izbornik Dalić objavio, premda i u tom originalnom tekstu piše da on nije autor tog teksta.”

Priča je započela kada je francuski nogometaš Kylian Mbappe doista svoju zaradu s SP-a dao udruzi s kojom već surađuje i koja organizira bavljenje sportom za siromašnu i djecu s posebnim potrebama. Vjerojatno pomalo zavidni na francuskom zlatu i humanoj gesti Mbappea neki su izvori počeli društvenim mrežama širiti tkz. fake news iliti lažne vijesti o tome kako će i hrvatski reprezentativci učiniti isto. No, lažni mail Zlatka Dalića vrlo brzo je otkriven i demantiran.

Zanimljivo je kako su tu vijest prenjeli i neki relevantni svjetski mediji poput njemačkog T-onlinea, pa se nagađa da se time možda nastojalo umanjiti pisanje stranih medija oko prisustva Marka Perkovića Thompsona, Velimira Bujaneca i drugih na dočeku Vatrenih.

U medijima su se također pojavile i lažne vijesti da je predsjednica Republike sama vozila autobus sa igračima od aerodroma do trga.
Naravno, svi znamo da je čast vožnje srebrenih dečkiju pripala dvijema vozačicama ZET-a koje su vožnju obavile savršeno.

Tko širi ovakve informacije i s kojim ciljem teško je pretpostaviti.

Mišljenja iznesena u objavljenim člancima i kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Cro Tribune
Podijeli objavu