NIZOZEMSKA UKIDA RADNE VIZE HRVATSKIM DRŽAVLJANIMA

Odlične vijesti stižu za sve koji traže posao i žele se okušati na europskom tržištu rada.
Nakon što je Velika Britanija ukinula radne vize za državljane Republike Hrvatske, to će učiniti i Nizozemska. Naime, od 1.srpnja hrvatskim državljanima više nisu potrebne radne dozvole za rad u Nizozemskoj.

Sada su ostale svega dvije države EU, Austrija i Slovenija, koje traže radne dozvole za hrvatske državljane.

Nizozemska kao jedna od najbogatijih država Europske unije sa jednim od najviših BDP-a po glavi stanovnika zasigurno će biti jedno od privlačnijih odredišta svima koji su se odlučili iseliti u neku od zapadno-europskih država.

Načelo Europske unije o slobodnom kretanju radnika podrazumijeva mogućnost zapošljavanja bez obveze ishođenja radne dozvole u bilo kojoj zemlji Europske unije, kao i Norveškoj, Islandu i Lihtenštajnu te Švicarskoj, pa nakon isteklih prijelaznih rokova građani Hrvatske mogu ravnopravno konkurirati svojim europskim kolegama.

Na EURES portalu, uz pomoć pretraživača, kao i mreže od preko 900 EURES savjetnika koji su Vam spremni pomoći, mogu se pronaći relevantne informacije o mobilnosti radnika, informacije o trenutno otvorenim radnim mjestima u 32 europske zemlje. Također, na portalu se možete informirati o uvjetima rada i života, a sve informacije dostupne su na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku, te ponešto i na jeziku pojedine države o kojoj se traže informacije.
Također na EURES portalu možete naći informacije i o mogućnostima obrazovanja koje pokriva EURES mreža.

Ines Karabatić naša je novinarka i kolumnistica koja pokriva vanjsku politiku i ostale vijesti iz svijeta, a rado prati i teme iz kulture, znanosti i života.
Podijeli objavu