KATE MOSS SNIMILA NASLOVNICU ZA “MORE OR LESS”

Kate Moss, legendarni model i modna ikona čija karijera traje već punih 30 godina, snimila je novu naslovnicu i veliki editorijal za magazin More or Less.

Crno bijele fotografije snimio je fotograf Ethan James Green, a styling potpisuje stilist James Brown koji je odabrao vintage komade kuća Viviene Westwood, Philip Treacy, Topshop s kojim je Kate imala uspješnu suradnju prije nekoliko godina kad je kreirala liniju odjeće za taj poznati britanski brend, i drugih.

Na naslovnici magazina Kate pozira u haljini kultne britanske punk dizajnerice Viviene Westwood koju je samo za nju iz svoje vitage kolekcije posudila glumica Chloë Sevigny, i sa metalnom ogrlicom iz vintage kolekcije fotografa Jamiea Hawkeswortha.

Cijeli editorijal odiše duhom 90-ih godina, a Kate pozira i sa cigaretom u ruci, što je nekad bio omiljeni rekvizit na modnim snimanjima, dok se danas fotografije sa modelima sa cigaretom u ruci smatraju politički nekorektnima

Kate Moss svoju karijeru započela je kao 15.godišnja djevojčica nakon što su je na aerodromu zapazili agenti londonske modne agencije “Storm”. U narednim godinama njena karijera je vrtoglavo rasla, u eri savršenih supermodela 90-ih poput Cindy, Naomi ili Linde, Kate je bila pravo osvježenje. Visoka svega 168cm, izrazito mršava i sa krivim zubićima pokorila je modni svijet. Nitko nije tako dobro i tako ležerno pozirao pred kamerom, nitko nije imao tako izražene jagodice, a ni osobni stil kojeg su kopirale djevojke diljem svijeta.

Iako su je mediji, ali i liječnici i razne udruge koje se bave poremećajima prehrane, optuživale za pretjeranu mršavost, pa i anoreksiju, Kate je oduvijek tvrdila da je takva prirodno.
Danas više nije toliko mršava kao na početku karijere, a njena karijera duga 30 godina traje istim intezitetom.
Unatoč optužbama da je loš primjer djevojčicama koje žele izgledati poput nje, Kate je odoljela iskušenjima i u 44.godini radi jednako kao kad je bila duplo mlađa. Ne sumnjamo da će nas još dugo oduševljavati sa stranica modnih magazina.

Ines Karabatić naša je novinarka i kolumnistica koja pokriva vanjsku politiku i ostale vijesti iz svijeta, a rado prati i teme iz kulture, znanosti i života.
Podijeli objavu