I HRVATSKA IMA SVOJE ”ŽUTE PRSLUKE”- NAJAVILI SU PROSVJED!

Facebook: Žuti prsluci Hrvatska

Po uzoru na francuske prosvjednike koji već tri tjedna protestiraju na ulicama francuskih gradova tražeći veća socijalna prava i ostavku aktualnog predsjednika Emmanuela Macrona, i u Hrvatskoj se putem društvenih mreža sakupila grupa građana koji su odlučili ove subote izići na ulicu i prosvjedovati protiv vlade Andreja Plenkovića smatrajući je izravno odgovornom za loše ekonomsko stanje u državi. U nastavku donosimo njihov poziv na prosvjed u cjelosti:

”  Žuti prsluci Hrvatske od subote (15.12.) po uzoru na originalni pokret izlaze na ulicu s popisom konkretnih zahtjeva prema Andreju Plenkoviću. Ti zahtjevi imaju samo jednu svrhu: dostojanstven život SVIH građana Republike Hrvatske, bez obzira na osobna opredijeljenja i životne filozofije.

Ovim putem pozivamo sve koji su nezadovoljni prvenstveno kao građani Republike Hrvatske da nam se pridruže na Trgu bana Josipa Jelačića od 12 sati nadalje, noseći žuti prsluk, otvoreno srce i visoko uzdignutu glavu.

Pozivamo sve oporbene političke stranke koje su voljne odreći se svojih obilježja i STAVITI HRVATSKU NA PRVO MJESTO.

Pozivamo sve udruge, inicijative, zadruge… koje su voljne odreći se ideoloških i drugih opredijeljenja i STAVITI HRVATSKU NA PRVO MJESTO.

Pozivamo sve manjine (istinske branitelje, osobe s invaliditetom, nacionalne manjine, vjerske manjine, seksualne manjine…) koje su voljne staviti svoja zalaganja na drugo i STAVITI HRVATSKU NA PRVO MJESTO.

Pozivamo sve radnike i poslodavce, mlade i umirovljenike, privatnike i javni sektor… sve koji su voljni boriti se za prava svih građana I STAVITI HRVATSKU NA PRVO MJESTO.

Svako odbijanje i ignoriranje ovog poziva ćemo shvatiti kao poruku da pozvanima ovakva društvena i ekonomska situacija odgovara te da podržavaju vladu Andreja Plenkovića.

Naša poruka će biti jednostavna: oni možda jesu vlada, ali VLAST PROIZLAZI IZ NARODA I PRIPADA NARODU… (Ustav Republike Hrvatske, čl.1.)

Vlade su zamjenjive, građani nisu! Zato ćemo iz vikenda u vikend pojačavati pritisak na sva tijela vlade, sve do ispunjavanja zahtjeva građana okupljenih u Žute prsluke Hrvatske.

U Zagrebu, 12.12.2018.

Ivan Lozar, glasnogovornik ”

Mišljenja iznesena u objavljenim člancima i kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Cro Tribune
Podijeli objavu